Σύλλογος Αγ. Δημητρίου, Αλμυρού


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΤΟΥΣ 2015, ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2014-09-22 10:26

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  22./09/2014

ΑΡ. ΠΡΩΤ.:…4.  
 
ΠΡΟΣ:ΔΗΜΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΥΠΟΨΗ κ .  ΔΗΜ. ΕΣΕΡΙΔΗ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τ.Κ. 37100 -  ΑΛΜΥΡΟΣ
 
ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Κ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ
Κ.  Γ. ΜΑΡΚΑΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Τ.Κ. 37008 – ΑΧΙΛΛΕΙΟ
 
 
ΘΕΜΑ:  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΤΟΥΣ  2015,  ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
Κύριε Δήμαρχε,
Στον οικισμό του Αγ. Δημητρίου εδρεύει ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου ο «Αγ. Δημήτριος» που ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό βάση του καταστατικού του, την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον οικισμό, όπως είναι η καθαριότητα, η ύδρευση, η αποχέτευση όμβριων, η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και γενικότερα ο εξωραϊσμός του οικισμού σε συνεργασία πάντοτε με την Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου.
Κύριε Δήμαρχε, 
Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης του πλάνου δράσης για τη νέα χρονιά θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε τις παρακάτω προτάσεις προς ένταξη τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα – Προϋπολογισμό του Δήμου μας.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΥΔΡΕΥΣΗ Αυτοματοποίηση Δεξαμενής Τηλεχειρισμός δεξαμενής – αντλίας μέσω κινητής τηλεφωνίας προεκτιμούμενου προϋπολογισμού 1.500,00 €
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Επέκταση δικτύου αποκομιδής απορριμμάτων και αντικατάσταση φθαρμένων κάδων Το πρόβλημα των κατασκηνωτών που μαστίζει επί σειρά ετών τον οικισμό που κατακλύζουν καθ’ όλη την έκταση του, την ακτή εκτός οικισμού και μέχρι το εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου δεν έχει λυθεί. 
Μόνη λύση η τοποθέτηση 5 κάδων μέχρι και την εκκλησία.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Κατασκευή φρεατίου για τα όμβρια ύδατα στη θέση «πηγάδι» εντός του οικισμού. Πρόκειται για εργασίες που είχαν ενταχθεί στην τεχνική περιγραφή εργολαβίας αλλά δεν εκτελέστηκαν ποτέ καθώς απ’ ότι πληροφορηθήκαμε δεν επαρκούσε η πίστωση για την αποπεράτωση άλλων εργασιών.
ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ Κατασκευή εγκιβωτισμένου οχετού στη θέση «κατοικία Ραχιώτη» Εγκιβωτισμός σωλήνα αποχέτευσης όμβριων υδάτων,  συνολικού μήκους 25,00μ. Μεταξύ κατοικία Ραχιώτη και κατοικία Καρβούνη.  Θα λύσει άμεσα το πρόβλημα της πρόσβασης προς την κεντρική παραλία.
Τμηματική πολεοδομική ρύθμιση
Παραλίας οικισμού «Αγ. Δημητρίου» Ενόψει της νέας Προγραμματικής περιόδου, αναμένεται η χρηματοδότηση πολεοδομικών και ρυμοτομικών σχεδίων στα ΠΕΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας καθώς και σε Τομεακά Προγράμματα.  Η εγκεκριμένη  μελέτη Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.  Δήμου Πτελεού, προτείνει  την εκπόνηση Πολεοδομικής μελέτης η οποία θα θέσει τις βάσεις για μια σωστή και νόμιμη οικοδόμηση και θα δώσει τέλος στα προβλήματα πρόσβασης προς την παραλία που είναι ένα από τα κεραία ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και παραθεριστές.
Κλείνοντας, έχετε την διαβεβαίωση ότι είμαστε πρόθυμοι και συμπαραστάτες στο έργο της αρχής του Δήμου Αλμυρού και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε λεπτομέρεια, καθώς το καλύτερο αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι προϊόν συνεργασίας και επικοινωνίας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΤΟΥ
 

—————

Πίσω