Σύλλογος Αγ. Δημητρίου, Αλμυρού


ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

2015-02-25 15:41

ΘΕΜΑ:  ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τ.Κ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Mε την υπ’αριθμ.  250/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού η περιοχή του Αγ. Δημητρίου έχει ενταχθεί στις αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΛ. 
Ο Σύλλογός μας έστειλε έγγραφο προς την ΔΕΥΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ με το παρακάτω κείμενο:
 

Παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των νέων σας αρμοδιοτήτων να μεριμνήσετε για την συντήρηση – αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του οικισμού μας.  Ειδικότερα:

·         Επειδή το αντλητικό συγκρότημα που είναι εγκατεστημένο στη γεώτρηση του Τ.Κ. Αχιλλείου, τροφοδοτεί μέσω αγωγού, νερό στην δεξαμενή του Αγ. Δημητρίου, δεν υπάρχει αυτοματισμός για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση αυτού με συνέπεια να  λειτουργεί αδιάκοπα και να γίνεται υπερχείλιση της δεξαμενής ή όταν δεν έχει νερό κατά τους θερινούς μήνες, αυτή να μην δέχεται την εντολή να λειτουργήσει αυτόματα, προτείνεται η προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος ασύρματου τηλεχειρισμού αυτού με προεκτιμώμενη δαπάνη 1.500,00 €. Επίσης η δεξαμενή χρήζει καθαρισμό και ασφάλιση καθώς και συντήρηση του φρεατίου που παρουσιάζει χρόνια διαρροή.

·         Επειδή το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού μας είναι ακτινικό δεν προβλέφθηκαν φρεάτια καθαρισμού με συνέπεια στο τέρμα κάθε διαδρομής του αγωγού να συσωρεύονται ακαθαρσίες οι οποίες καθιστούν το νερό εκτός από μη πόσιμο, επικίνδυνο και για μαγείρεμα και γενικότερα για την υγεία μας. Προτείνεται να κατασκευαστούν αντίστοιχα φρεάτια καθαρισμού του δικτύου.

·         Στον κεντρικό δρόμο από τον οικισμό προς το εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου, επειδή υλοποιούνται ιδιωτικά έργα ανέγερσης κατοικιών, υπάρχει αυξημένη παρέλευση βαρέων οχημάτων με αποτέλεσμα το δίκτυο να παρουσιάζει βλάβες.

·         Σε πολλά σημεία του δικτύου παρατηρείτε ανεξάντλητη σπατάλη του αποθέματος νερού από διαρροές του δικτύου.

·         Έλεγχος παράνομων παροχών και σφράγισμα όσων δεν ανήκουν σε νόμιμους χρήστες.

·         Ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού για την ποιότητα του νερού καθώς και αναλυτικά στοιχεία της τιμολόγησής του. (Θεωρούμε ότι το κόστος είναι υπερβολικό για την συγκεκριμένη ποιότητα του νερού – μη πόσιμο)

Σε ότι αφορά την αποχέτευση του οικισμού δεν υπάρχει δίκτυο όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα, λόγω των έντονων κλίσεων κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων όλα τα φερτά να καταλήγουν στον κεντρικό δρόμο του οικισμού. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την μελέτη αποχέτευσης όμβριων για την οποία είμαστε στην διάθεσή σας να βοηθήσουμε στην εκπόνησή της και την κατασκευή των έργων με άμεση προτεραιότητα την κατασκευή φρεατίου στη θέση «πηγάδι» εντός οικισμού. 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΤΟΥ



Διαβάστε περισσότερα: https://syllogos-agioy-dimitrioy.webnode.gr/

—————

Πίσω